Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 26 квітня 2016 р.

  Чорнобиль - попередження, набат... 

Його уроки людство не забуде....

Хай стане світ міцніший у стократ
Хай над землею чисте небо буде,
Чорнобиль - попередження, набат...
Його уроків людство не забуде.
                                                                                                    
Чорнобиль…Мертва зона…Сьогодні ці слова гірким болем відлунюються у наших серцях.
         26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. 2016 рік - 30-та річниця з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Чи доводилось вам бачити землю , на якій ніхто не живе? Хоч ще квітують і родять сади , ніхто не споживає тих гірких плодів , не йде до лісу за цілющими дарами . Це - земля Чорнобиля , це чорнобильські стежки , зарослі травами , якими рідко коли ступає нога людини.
                                          
Чорнобиль ... Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд , здичавілих звірів. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису.
         То ж напередодні 30 - ї річниці у стінах Федорівської сільської бібліотеки   відбувся екологічний репортаж під назвою: « Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс» присвячений трагедії на Чорнобильській АЕС. На заході присутні більш детальніше дізналися про страшні дні 1986 року, ознайомилися з викладкою літератури у бібліотеці «Крик і біль душі під знаком - Чорнобиль», увіковічили всіх померлих хвилиною мовчання, а також мали змогу переглянути документальну презентацію під назвою : «Чорнобиль – 30 років потому».
                         
Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго будемо чути її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…

Немає коментарів:

Дописати коментар