Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 29 квітня 2016 р.



                    Писанковий дивосвіт
28 квітня, на передодні Великодня, в сільській бібліотеці-філії  відбулася народознавча година «Свято Великодньої писанки». Гостями бібліотеки були вихованці Федорівського НВК разом з  вихователем Магдою Леонідою Петрівною. У бібліотеці було організовано тематичну полицю «Писанка – символ життя».
                     
З великою увагою діти слухали розповідь, проілюстровану слайдами, про Великдень - одне з найбільших й найшановніших християнських свят. В ході дружнього спілкування діти розповіли як вони святкують Великдень в своїй родині.
Від бібліотекаря Алли Павленко присутні почули про історію виникнення писанки та її роль у весняних обрядах .А потім малеча взялась за створення «Пасхальної крашанки – оберегу». Із задоволенням розмальовували заготовки великодніх яєць на майстер-класі
«Писанковий дивосвіт», які перетворювались у різнокольорові мальованки. До розмальовування долучалися всі охочі. Працювали дружно й весело, а коли отримали гарний результат, то очі дітей сяяли від задоволення.
                     
Невід’ємною частиною Великоднього свята є писанки. Яйце — це символ весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду.  Наші писанки були неперевершені! Майстер – клас став яскравим завершенням нашого свята. До його створення долучились всі: діти, бібліотекар, вихователі, а дитячі писанки перевершили всі  сподівання! 
Мені, лише залишається привітати всіх наших користувачів, всіх українців з цим величним, світлим святом Великодня!
                              Миру, добра, злагоди кожному з нас!
 

                       
Нехай лунає в кожній оселі - Христос воскрес! Українська писанка перемагає зло. Вона вічна, як сам український життєлюбний народ.
    Вітаємо всіх з наступаючим святом!






Немає коментарів:

Дописати коментар