Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 28 лютого 2018 р.



         Крізь пекло й біль Афганістану
 
 Сьогодні історія по – різному розцінює значення війни в Афганістані – хтось вважає її справедливою, хтось – братовбивчою. Однак єдиною правдою є ті жертви та сотні поламаних життів наших солдат. Тому пам’ять про тих, хто віддав своє життя на чужій землі, в Афганістані, повинна жити вічно.
В читальному залі Федорівської сільської бібліотеки,  27 лютого 2018 року,  відбулася  зустріч головою Карлівської районної спілки ветеранів війни в Афганістані Мартинюком Валерієм Володимировичем, який виконував свій патріотичний обов’язок в Афганістані..
                          
На зустріч  завітали учні 9 – 11 класів  Федорівського НВК.
Ведучі заходу бібліотекар Алла Павленко та директор сільського Будинку культури Людмила Моторна зробили короткий екскурс в історію, щоб нагадати присутнім про причини війни в Афганістані, передумови, що викликали початок збройного конфлікту. У своїй розповіді вони коротко зупинилась на основних етапах військового протистояння, наголосили на тому, які людські втрати поніс Радянський Союз, і зокрема Україна за криваве десятиріччя 1979-1989 років.
                             
На задньому плані імпровізованої сцени присутні мали змогу бачити відеокадри тих страшних подій. Під сумну музику не у одного учасника заходу покотилась по щоці непрошена сльоза…  А далі було надане слово учаснику  війни в Афганістані.
                          
Учні з хвилюванням слухали розповідь Валерія Володимировича, очевидця тих насправді страшних подій. Розповідь воїна - ветерана перенесла всіх в справжнє пекло чужої війни, де наші солдати з притаманною їм відповідальністю та мужністю виконували свій інтернаціональний обов’язок. Валерій Мартинюк    розповів про свій бойовий шлях, привів приклади мужності і героїзму молодих солдат, про дружбу, взаємодопомогу та взаємовиручку, про тяжкі умови, в яких потрібно було виживати. Молоді люди з цікавістю слухали розповідь воїна тієї  безглуздої афганської війни, задавали питання.
                        
  За словами присутніх на перший погляд всі ці події здаються далекими, але нині, в тривожний для України час, вони відображають справжні героїчні та самовідданні якості наших солдат, їх готовність захищати.
Відвідувачі  мали змогу переглянути фрагменти фільму «Цей одвічний біль - Афганістан",  «Мы уходим»,  пісенний відеокліп «Чёрный тюльпан».
 Зустріч була дуже зворушливою та емоційною.
                     

Немає коментарів:

Дописати коментар