Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.


 Нащадки козацької слави
14 жовтня, на Покрову, українці відзначають  велике державне свято — День захисника України.  Це прекрасна нагода зазирнути в сторінки історії та згадати не лише козаків, але й усіх, хто нині покликаний захищати нашу Батьківщину, і не лише зі зброєю в руках.
 Козацтво – явище  яскраве  та  унікальне  не тільки  для  історії  нашої  країни,  а  й  для  всесвітньої  історії, воно  цікавить   своєю самовідданістю та патріотизмом. Козаки  були справжніми вірними лицарями, воїнами, патріотами своєї землі, за яку готові були пожертвувати  життям.
Тож  11 жовтня 2018 р. до Дня  захисника України,  Дня  українського козацтва  та  свята Покрови, Федорівська сільська бібліотека  спільно з місцевим будинком культури  провели  для учнів 5-9 класів Федорівського НВК  історичний квест «Із глибини сторіч долина козацький клич ». 
                         

Метою квесту є формування патріотизму, підвищення загального рівня ерудиції та розвитку логічного мислення учнів. У ньому взяли участь школярі, які цікавляться історією, вміють аналізувати, порівнювати, робити висновки.  У вступному слові ведуча заходу бібліотекар Алла Павленко  наголосила на великому значенні козацтва в історії України. Кошові отамани  розповіли про цікаві факти з життя козаків
                          

На учасників квесту чекав маршрут із десяти станцій - випробувань. Це стільки, скільки було колись порогів на Дніпрі. В давні часи ці пороги були страшною перешкодою на шляху  того, хто плив Дніпром на Січ. Вважалося, що справжнім козаком може зватися лише той, хто пройшов хоч раз у житті через пороги.   
                         
Команди, вступили в боротьбу за першість, долаючи "дніпровські пороги". У якості таких перешкод виступили локації квесту. Кожна команда мала пройти за своїм маршрутом, відмінним від іншої  команди, розгадати загадки, в яких зашифровані місцезнаходження станцій, знайти їх та виконати завдання.
                       
                        
                        
На станції «Мистецькій»  школярі складали пазли на яких були зображені відомі карини про козаків.
                       
                        
                                  
Прибувши на станцію « Козацька  кухня»  юні козачата згадували страви до складу яких входили певні продукти.  На станції «Козацька грамота» учасники розкодувували  шрифтограму.      На станціі «Чумацький шлях» відповідали на запитання про життя та побут козаків.
                 
                     
                 
Усі команди вдало завершили свої маршрути. Гравці проявили неабияку кмітливість, вони із  захопленням та азартом включились у змагання.
   Захід пройшов у чудовій радісній атмосфері та залишив на згадку багато світлих емоцій та вражень. Хочеться подякувати вчителям, що брали участь у Козацькому квесті і маємо надію на традиційне проведення такої гри, присвяченої Дню козацтва України. 













Немає коментарів:

Дописати коментар