Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 4 жовтня 2018 р.


          День села – свято, яке             запам’ятається  надовго
               
 День села – це важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізації. Яскравим дійством стало святкування Дня села у Федорівці. З самого ранку линули мелодії над селом. До цього свята з року в рік тут підходять креативно, тож нічого дивуватися що й цього року на урочистості й веселощі завітали жителі з усього села. В цей день село, як завжди, радо зустрічало гостей, які з’їхались з різних куточків України, щоб згадати дитинство, юність, поділитись думками, розповісти про себе.
              

Ще за довго до початку урочистостей та святкового концерту, люди збиралися біля місцевого будинку культури. А воно й не дивно, адже організатори подбали про наповнення заходу: на дітвору чекали батут та надувна гірка, а поруч проходила жвава торгівля різними смаколиками.
                          

                          
Розпочалося свято з вітального слова настоятеля Федорівської Благовіщенської церкви священника Дмитрія, який побажав всім миру та Божого благословення та закликав до спільної молитви аби в кожній оселі та в кожному серці запанував мир та благополуччя.
Під час святкування проводилась благодійна лотерея, виручені кошти з якої були направлені на лікування односельчанки.



 Із теплими словами до своїх односельців звернувся  сільський голова Борисенко Віктор Володимирович. Вітаючи односельчан зі святом,  подякував  людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки  до святкування.
Щиро вітали присутніх та бажали всім мирного неба над головою,  добра та достатку і впевненості у завтрашньому дні  гості свята заступник генерального директора ТОВ АПК «Докучаєвські чорноземи»  Слєпцов Володимир Анатолійович, який завітав з подарунками: для початкових класів Федорівського НВК презентував розвиваючі ігри, кожному першокласнику подарував власну книгу « Наймиліший рідний край», яка щойно вийшла з друку, а також від імені засновників «Докучаєвських чорноземів» нагородив почесними грамотами та цінними подарунками кращих працівників агрокомплексу. 
               
Директор ТОВ "Агро край" Руденко Юрій Володимирович,  висловив глибоку вдячність всім, хто своєю наполегливою та сумлінною працею вносить вагомий внесок у розвиток свого рідного села.
З вітальним словом до присутніх звернулась директор Федорівського НВК  Ракосій Оксана Сергіївна, яка подякувала всім хто небайдужий до виховання підростаючого покоління, особливі слова подяки від усього учительського та учнівського колективу лунали на адресу сільського голови Віктора Володимировича, який завжди у важкі хвилини підтримає та допоможе.
   
Вже стало доброю традицією на святі села відзначати кращих із кращих. Не оминули цю традицію і цього року. До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Адже таке дійство у селян буває практично раз на рік. Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Назвали і тих хто народився цього річ в селі, і хто став на весільний рушник, хто святкував ювілей,   визначили найохайніші садиби села. Федорівська сільська рада  та ТОВ «Агро край»  виступили спонсорами пам’ятних подарунків у різних номінаціях. Зокрема подякою та цінним подарунком Юрій Володимирович відзначив сім’ю Королеха  Івана та Наталії за особливі успіхи у вихованні сина.
Усі привітання супроводжувались чудовими піснями та музичними композиціями.
                
                
 Кожен виступ викликав у глядачів бурю веселих і позитивних емоцій та бурні оплески. Високий рівень виконавської майстерності в поєднанні з природним талантом демонстрували учасники художньої самодіяльності Федорівського СБК, даруючи свої музичні вітання. Федорівчани привітно зустріли гурт «Водограй» з Верхньої Ланни, які вітали з святом душевними та жартівливими музичними композиціями.
                     
 Всіх  присутніх вразив виступ хору ветеранів районного Будинку культури, який завітав на свято дякуючи старанням нашої землячки Москальової Наталії Тарасівни та транспортної  допомоги ТОВ «Ланнівська МТС» в особі Підгайного Романа Олександровича. Під час зворушливого виступу хору у багатьох присутніх побігли шквал емоцій, а наприкінці виступу всі присутні бурхливими оплесками висловлювали своє захоплення.
             

             
Окрасою свята в нічному небі став феєрверк, подарований приватним підприємцем Валерієм Петренком.
Щиро вдячні всім,  жителям села за теплу атмосферу, активну участь у святкуванні, а спонсорам – за фінансову та організаційну підтримку. Це свято вже стало гарною традицією, яка збирає у дружнє коло всіх односельчан.
Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини на свято рідного села  Федорівка!


Немає коментарів:

Дописати коментар