Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 22 травня 2019 р.

                               Країнознавчий квест
                «Галопом по Європі»
                      
До Дня Європи в Україні Федорівська сільська бібліотека спільно з сільським будинком культури  організували та провели  краєзнавчий квест.                       
Літературні традиції, мистецькі й архітектурні досягнення, символи, квіти, спортивні рекорди різних країн Старого Світу досліджували учні 5 – 6 класів Федорівського НВК під час бібліотечного євроквесту «Пізнаємо Європу разом». Який проходив у приміщенні Федорівського сільського будинку культури. 
                         

Відповідаючи на питання тематичної вікторини й виконуючи різноманітні завдання, «синя» й «золота» команди мали зібрати по 12 фішок на кожну, аби наприкінці заходу  відтворити  отримати головну фішку -  прапор Євросоюзу.
                       
Маршрут цієї умовної подорожі складався із шести зупинок із різними означеннями Європи в назві: «Географічна», «Символічна», «Візитка», «Туристична», «Кулінарна» та «Спортивна». 
                     
Відповідно, на кожній зі станцій чекали інтелектуальні й асоціативні виклики. Учасникам необхідно було пов’язати прапори з державами й знайти на фотографіях культурні символи, за якими кожна з країн впізнавана у світі. Так, Австрія відома завдяки Віденському балу, штруделю та кафедральному собору святого Стефана. Болгарія – завдяки леву й ворожці Ванзі. Нідерланди – завдяки вітрякам, тюльпанам і сирам.
                     
                     
Інші зупинки вимагали від учасників квесту знання казок, пригодницьких, філософських романів і їхніх авторів – Астрід Ліндґрен, братів Грімм, Джонатана Свіфта та ін. Розуміння музики й архітектури Старого Світу слід було виявляти, пов’язавши портрети композиторів, популярні пісні, танці, пам’ятки з їхньою Батьківщиною. Бонусом стала розгорнута розповідь бібліотекаря про витоки й значення такого популярного пісенного конкурсу, як Євробачення.
                     

                     
Не лише ерудицією довелося гравцям вражати суворих координаторів на кожному з пунктів мандрівки. Також команди визначали «національність» добрих страв. Довелося вражати знаннями та уміннями на зупинці Спортивній».     

                     
Квест мав на меті розширити знання учнів про європейські країни, традиції, звичаї та виховування поваги до національних, духовних, культурних надбань європейських народів. 







Немає коментарів:

Дописати коментар