Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 21 січня 2022 р.

 СОБОРНА І ЄДИНА МОЯ ТИ УКРАЇНА

22 січня в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити – День Соборності України. Це День, коли українці промовили на цілий світ: «Ми – нація! Ми –на своїй землі! Ми - у власній державі!».

Саме тоді, зимового морозного дня на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

 

Мабуть, не випадково цей день збігся з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради, згідно з яким УНР проголошувалась самостійною, незалежною державою. Отже, він мав стати днем подвійного всенародного свята – Незалежності й Соборності.

    Саме цій знаменній події і була присвячена історико - патріотична гра «Ми єдина держава - ми єдиний народ», яку 21 січня  провели у сільській бібліотеці для учнів 8 класу Федорівського НВК  . Зустріч почалася зі жвавого обговорення питання : «А що ми, українці, вкладаємо у це слово - соборність?» Єдність, згуртованість, повага до іншого, спільне прийняття рішень, відповідальність кожного за свої вчинки – такі відповіді почула бібліотекар від молоді.  Акцентувалась увага учнів і на історичних подіях, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну. І подія 22 січня 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам'яті українців.
    Під час заходу присутні дізналися про становлення і розвиток українського державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.




Юнаки із задоволенням взяли участь у історичній грі, яка складалася з декількох частин : «Русь моя Велика», «Україна – козацька держава», «В моїм серці Україна», «Генії української нації», було запропоновано взяти участь у відкритому мікрофоні, під час якого кожний з учасників мав можливість висловити побажання своїй країні.
 

 
Приємно, що під час заходу діти продемонстрували добрі знання з історії своєї Батьківщини.

    Захід проводився з метою виховання у дітей почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину та народ, повагу до культурних цінностей літературної спадщини та історії власного народу.


Немає коментарів:

Дописати коментар