Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

                                                       Флешмоб
           «Чому я розмовляю українською? 
                           
          21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Цей день не стільки свято, як спосіб нагадати про значення рідної мови в житті кожного народу.
Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною своєї історії та культури. Ще Володимир Сосюра говорив, що мова — це душа народу, а народ без мови  — не народ.
 

        Любов до рідної мови можна засвідчити не лише її зацікавленим  вивченням, але незвичним флешмобом. Це на ділі продемонстрували користувачі Федорівської сільської бібліотеки, які влучно відповідали на питання «Чому Ви розмовляєте українською?»  
 
     Відповіді були оригінальними, цікавими та щирими. Всі вони підтвердили, що для  наших користувачів рідною є саме українська мова, бо це «…мова батьків», «…мова моєї держави», «якщо ми будемо говорити українською, - вона не зникне», « тому, що живу на Україні. А також тому, що весь наш рід були українці. І, найголовніше, через те, що я поважаю нашу рідну українську мову. І хотілося ,щоб всі, хто живе на Україні, розмовляли українською мовою, щоб поважали її»,

 
               Мова – це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об'єднаних в єдине ціле – народ.
                  

Немає коментарів:

Дописати коментар