Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 23 жовтня 2013 р.


        Моє рідне  село - світ дитинства чарівний

                                                                     
                                                                             Моє рідне село- світ дитинства чарівний,
Де тополі до неба, де безкрая ріка.
Кожен спогад про тебе такий неймовірний,
Кожна думка про тебе солодка й гірка.
Моє рідне село- мої злети й падіння.
Перша радість безмежна і сльози журби.
Ти пустило в мені своє вічне коріння,
Заронило у душу великі скарби.
Моє рідне село- моє перше кохання.
Перший мій поцілунок і прикрість невдач,
Моя перша помилка і перше прощання,
Перше рішення мудре і перше "пробач".
Моє рідне село- шира батьківська хата,
Де знайомий до болю кожен кущик в саду,
Де зростали зі мною дерева крислаті...
Я до них із поклоном ще раз підійду.
Моє рідне село- солов'їнії ночі,            
Чебреців і акацій духм'яний нектар...

Кожен з нас знає, що рідне село починається з батьківського порога, яблуні стрункої біля хати, з барвінку який ніжно стелиться край дороги.
А ще воно починається з прадавніх коренів нашого народу, тому, що кожен із нас є представником трьох великих родів - своєї родини, свого села та свого народу.
Уже стало доброю традицією, що протягом багатьох років жителі сіл Карлівського  району святкують День села.
І нещодавно таке довгоочікуване свято відбулося і в нашому селі Федорівка. Жителі сільської громади від малого до великого, відклавши всі справи, зібралися в одну дружню родину, щоб разом відсвяткувати цю подію. Масове святкування Дня села відбувається в нас уже другий рік поспіль. Як минулого року, так і цьогоріч федорівчани  відзначають його восени.





Свято проводилося на центральній площі нашого села біля Будинку культури, де зібралося багато односельчан та гостей. Голова села Борисенко В.В.  у своїй промові він привітав усіх краян із Днем села, засвідчив свою повагу ветеранам Великої Вітчизняної війни, які воювали проти німецько-фашистських загарбників і визволяли село  Їм та усім присутнім глядачам сільський голова побажав міцного здоров’я, добробуту, благодаті та, звичайно ж, святкового настрою. Особливо Віктор Володимирович закликав односельчан берегти ті звичаї і традиції, носіями яких вони є, адже село є криницею нашого родоводу, нашою маленькою Батьківщиною, без якої ми не уявляємо свого майбутнього.
 
 
 Настоятель  Благовіщенської  церкви  с. Федорівки  отець Дмитрій від щирого серця привітав усю громаду із Днем Федорівки. У своєму виступі настоятель храму зробив особливий акцент на вихованні підростаючого покоління та зупинився на молоді, яку закликав молитися та звертатися до Бога за допомогою. Підсумовуючи сказане, отець побажав селу подальшого процвітання, а його мешканцям – Божого благословення та довгих мирних років життя.

Не обійшлося на святі і без нагород, подяк, грамот та цінних подарунків.
За вагомі успіхи у розбудові села багатьох наших односельців нагородили цінними подарунками. 

 









 
На святі було цікаво і дорослим, і малечі, адже, окрім мистецьких заходів, вони мали змогу ще й поласувати смачненьким: свої послуги відпочиваючим пропонували підприємці, розгорнувши широку торгівлю задовго до початку дійства.




Учасники художньої самодіяльності села подарували присутнім чудовий концерт.
Під час розважальної частини свята особливо потішивхореографічний колектив «Ритм»
Шквал оплесків отримав також тацювальний колектив із сусіднього  села Климівки " Світанок", та жіночий танцювальний колектив " Гармонія" з м. Карлівка .Свої вітання федорівчанам дарував Андрій Решетняк із Попівки,
Численні глядацькі симпатії здобули співачки Людмила Моторна ( директор сільського Будинку культури),Ганна Данилюк,Лідія Пелих,Ліна Каленіченко, Олена Одінцова, Світлана Гаврилко, Руслана Радько,Марина Бєсєдіна, сестри Аліна та Руслана Черкас. Від самого початку і до кінця місцева публіка зустрічала і проводжала їх під бурхливі оплески. А Сергія Совина аудиторія ще дорвго не хотіла відпускати зі сцени.
Після того як виступи закінчилася, уже починало сутеніти, але молодь, звичайно ж, не поспішала розходитися, адже на неї чекала святкова дискотека та святковий салют.
 Насиченою і цікавою цього дня була також програма спортивних заходів за активної участі молоді. На стадіоні відбувся футбольний матч,
Не залишилась осторонь від свята і місцева бібліотека тут була організована книжкова виставка " Федорівка лагідна і мила
                       Водночас велична і проста"
та виставка вишиванок  місцевих майстринь
Під час свята активно пропагувалася   послуга бібліотеки – безкоштовний Інтернет (завдяки програмі “Бібліоміст”),
 На дійство зійшлася громада села, завітали і гості з міста, з сусідніх населених пунктів. Це було справді народне гуляння. Площа, де  проходив святковий захід, перетворився на майданчик для своєрідного імпровізованого шоу – яскраво оформлена сцена, дитячі надувні батути, виставка світлиць та вишиванок.   
Свято Дня села ще раз підтвердило, що Федорівка багата на добрих і творчих людей. Село із славною історією, багате працьовитими людьми, які уміють гарно відпочити.

Немає коментарів:

Дописати коментар