Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 17 березня 2016 р.

              У променях жіночої любові
У дні весняного пробудження й оновлення вшановують жінку! Неможливо навіть уявити собі життя без неї: чарівної, лагідної, щедрої на любов, берегині родинного вогнища, мудрої наставниці, просвітниці душевного спокою, доброти та злагоди!
  Жінка…Чарівне, ніжне створіння. Про неї співають пісні, складають вірші. Її боготворять та ненавидять. Її вивчають, але все одно вона завжди залишається загадкою. Природа наділила жінку особливою силою. Ця сила незрима, тонка та лагідна, але водночас велика та стихійна. Жінка є уособленням всього прекрасного, що ми зараз маємо. Майже всі культурні надбання людства були створені через жінку та за участі жінки, бо вона надихає чоловіка на прекрасні, благородні та мужні вчинки, допомагаючи йому розкритися та розвиватися самому.
Жінка- це одвічний біль і одвічна втіха. Вона може перетворити  життя на рай і на пекло, в її власті  із будня зробити свято. Це вона несе божественний вогонь любові. І тільки жінка вміє так любить,що ніякі вітри і негаразди нездатні загасити її сімейного вогнища.
Чутливо і з емоційним забарвленням 9 березня у затишній читальній залі Федорівської сільської бібліотеки пройшов спільний захід з сільським Будинком культури   " Жіноча доля... Хто її розкаже..." 
Протягом вечора задумливо-ліричне читання віршів перепліталось з мелодійним  звучанням музики і пісень. Інтонаційну образність створила пісня про материнську любов у виконанні Моторної Людмили. Задав тон ліричний вірш про долю жінки, який артистично прочитала Шевченко Наталія Федорівна. Ведуча заходу Алла Павленко розповідала про те, що доля кожної жінки може стати сюжетом для захоплюючої книги. Цікавинкою став фотоколаж, який подарував присутнім цікаві спогади та зустріч з минулим. Всі затамувавши подих вдивлялися в знайомі обличчя,обговорювали події. Всіх присутніх зі святом привітав сільський голова Борисенко В.В.. Активна читачка  бібліотеки Вергунова  Марія Іванівна цікаво розповіла повчальну легенду про жінку.
На святі була представлена книжкова виставка з творами поетів земляків: Н. Баклай, І. Басараба, В. Слєпцова, Г. Вовченко. Також були представлені твори сучасних українських авторів : І. Роздобудько, Л.Дашвар,Д. КорнійО.Печорна та ін.

 Свято перейшло в невимушену розмову де самі глядачі читали свої улюблені поетичні твори про кохання, материнство, природу. Зустріч закінчилася задушевною бесідою за філіжанкою кави.
              До нових зустрічей !

Немає коментарів:

Дописати коментар