Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 1 березня 2016 р.


21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчою у світі. Для нас, українців, наймилішою, наймелодійнішою, найріднішою є українська мова.

Напередодні цієї дати в читальній залі Федорівської сільської бібліотеки відбувся  мовознавчий лабіринт " Шануймо мову над усі віки, якщо ми хочем називатися народом", на який були запрошені учні 6 класу Федорівського НВК. Для них бібліотекар  Алла Павленко підготувала і провела мультимедійну презентацію «Слово в рідній мові, мов квітка кольорова». Молодь із захопленням слухала чарівні звуки, втілені в поетичне слово. А українська пісня та чарівні мелодії прикрасили свято.




Користувач впевненими кроками йшли по мовному лабіринту, з легкістю відповідали  на заплутані питання вікторини, вгадували пісні українських виконавців, складали прислівя, які були заплутані наче нитки, цікаво та весело пройшла гра " Показуха"

Метою заходу було виховати у  школярам повагу до рідної мови, необхідність берегти її, віднаходячи в ній всі духовні скарби поколінь, силу нашого сьогодення і впевненого поступу в майбутнє.
Для користувачів до Міжнародного дня рідної мови  була оформлена книжкова виставка «Державна мова: тривоги і сподівання».

Немає коментарів:

Дописати коментар