Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 19 лютого 2019 р.

Тиха акція
«Ангели пам’яті»
    Горить свіча і пам'яті сльоза, додолу з неї краплями стікає, земля ридає, плачуть небеса, Героїв Україна пам'ятає!
           20 лютого… В календарі кожного українця цей День став днем національної відваги, великої сили духу, стійкості, а найголовніше - безмежної любові до свободи, до правди, до єдності, до рідної землі. Цей День на віки залишиться Днем вшанування подвигу учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні.
         18 лютого 2019 року по всій Україні пройшла тиха акція пам’яті Героїв Небесної Сотні під назвою «Ангели пам’яті», мета якої вшанування пам’яті загиблих у розстрілах, які почались 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Акцію «Ангели пам’яті» ініціювала співачка й активістка Анжеліка Рудницька та мистецька агенція «Територія А».
         Щоб віддати належну шану учасникам Революції гідності та вшанувати пам’ять полеглих Федорівська бібліотека спільно з сільським будинком культури та учнями 8 – 9 класів Федорівського НВК  долучилися до акції вшанування пам’яті Небесної сотні та розвісили сто білих паперових ангелів у парку в центрі села.   У бібліотеці також була організована книжкова панорама «Небесна Сотня – то в серцях вогонь. Він гаряче палав за Україну» приурочена  трагічним подіям на Майдані

Важливо, що молодь такою щирою акцією долучається до вшанування цих Героїв. Бібліотекар наголосила , що це найменше, що вони можуть зробити для людей, які віддали своє життя задля того, щоб ми жили у щасливій, успішній країні.
Наша спільна мета – не дати забути про тих, хто загинув, вирішуючи долю і майбутнє нашої країни. Ми повинні завжди пам’ятати той день, коли перші янголи, віддавши життя за нашу свободу і незалежність, піднеслись до неба. Це день скорботи і, водночас, гордості за наш народ. 
       Ми віримо, що ваша жертва, ціною у життя, недаремна!



Немає коментарів:

Дописати коментар